maanantai 31. elokuuta 2015Rekisterikilven valojen jälkeen oli aika käydä etuovien kellertävien maavalojen ja takakontin valon kimppuun. Ensinnäkin niihin piti saada valkoisempaa valoa ja toisekseen jos vielä saisi lisää valotehoakin.

Jälleen kerran eBaysta löytyi sopivan tuntuinen polttimon korvike, tällä kertaa neljällä ledillä. En tiedä tarvitsisiko näiden olla Canbus-ledejä, mutta varmuuden vuoksi näillä mennään, eikä tuo nyt aikaan hinnasta posketonta tehnyt vaikka Canbus-mallia onkin. Tämän kertaiselle päivitykselle tulee hintaa noi 1,75 €, sisältäen ledit takakonttiin ja molempiin etuoviin.

Lähtökohta on taas se W5W- eli T10-kantaisen hehkulankapolttimon kelmeän keltainen valo värilämpötilaltaan n. 2700K  ja muutoksen jälkeen ollaan värilämpötilassa 6000K ja valoa on reilusti enemmän. Siispä uudet polttimot ovat taas tuollaiset piirilevyn kappaleet, joissa siis kantakin on vain piirilevyä. Tällä kertaa polttimo on vähän levämpi kuin kanta ja asennusvaiheessa huomasin, että pikkaisen meinaa ahdistaa, mutta paikalleen menee. Toisin kuin rekisterikilven valoille tulleissa polttimoissa, näissä nyt käytetyissä on ledit vain yhdellä pinnalla, kaksi vierekkäin, kaksi peräkkäin. Kääntöpuolella on kaksi vastusta ja ilmeisesti kaksi transistoria ja siinä kaikki.

Ylhäällä: ovien/takakontin valaisin 5W hehkulankapolttimolla
Alhaalla: sama valaisin 4 x 5050 SMD LED-polttimolla
Asennus sujuu jo vanhalla rutiinilla ja tällaisen päivityksen tekemisessä ei mene paria minuuttia pidempään. Valoa tulee enemmän ja sen väri on mukavampi, joskin ehkä aavistuksen tarpeettoman kylmä ja joku 4500K olisi parempi. Värien toisto ehkä jonkin verran heikkenee, mikä on tavallista ledeille ja etenkin halvoille sellaisille.

Otetaan vielä vertailu rekisterikilven valoissa käytettyyn led-polttimoon, niin nähdään paljonko tästä tuli parempi.

Ylhäällä: rekisterikilven 2x3 5050 SMD LED-polttimo
Alhaalla: sama valaisin 4 x 5050 SMD LED-polttimolla
Ehdottomasti parempi vaihtoehto näihin kohteisiin, joskin takakonttiin kaipaan enemmän valoa ja haussa on jo uutta polttimoa sinne. Myös takaovissa olisi kiva olla maavalot, mutta tässä varustelussa niitä ei ole asennettu. Asentaminen ei olisi suuri homma, kun saisi ensin jotenkin selvitettyä, että tuleeko sinne sähköjohdot valmiiksi vai ei.
Tunnisteet: , , ,

1 kommentti:

  1. Terve

    Mistä tilasit led polttimot?
    Minulle on tulossa 2011 mallinen 508 ja ajattelin heti vaihtaa kanssa kaikki mahdolliset polttimot ledi lampuiksi.
    Pasi

    VastaaPoista

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä