keskiviikko 27. toukokuuta 2015Suvikumiautoilija poikkesi viikonloppuna Ranskalaisessa visiitissä, joka on vuosittain järjestettävä ranskalaisten autojen kokoontuminen. Tällä kertaa paikkana oli Gårdskulla, Siuntiossa. Kelithän eivät aamulla suosineet kokoontumista ja itsestäni korpesi jo heti aamusta, kun olin kaksi päivää puhdistellut autoa sisältä ja ulkoa ja taivas aukesi aamulla juuri kun piti lähteä kotoa.

Matka oli uusimman asennukseni eli tuulilasikameran neitsytreissu. Kamera on FoxOfferilta tilattu Mini 0805, jossa on Ambarella A7LA50 prosessori ja Omnivision OV4689 CMOS-sensori. Pitkällisen ennakkotutustumisen perusteella kameran pitäisi olla paitsi pieni, mitä se todellakin on, myös tallentaa laadukasta kuvaa. Tämän kirjoituksen kuvista osa onkin tuolta reissulta kyseisen tuulilasikameran ottamasta videosta napsittuja.

Pois lähtiessä päivä paistaa niin kuin se vaan paistaa voi toukokuisena sunnuntaina
Kelit paranivat sopivasti paikalle saapumisen jälkeen ja tuli taas katsasteltua millaisia aarteita Citroën, Peugeot ja Renault -harrastajat olivat paikalle tuoneet. Olipa pakalle saapunut myös yksi Talbot ja kaksi Simcaa. Tällä kertaa taisi kuitenkin mennä niin, että aivan vuosituhannen vaihteen tuntumassa tehty yksilö kuittasi visiitin huimimman kaluston tittelin, ainakin näin epävirallisesti. Kyse oli takavetoiseksi muunnetusta 406 Coupésta.

3-litran V6 kahdella ahtimella pitkittäin takapenkin paikalla
En katsonut rengasmerkkiä, mutta suvikumit siellä alla oli ja kyllä varmasti saa kumit kyytiä. Suurin osa paikalla olevasta kalustosta oli ihan rakentamattomia käyttöautoja ja toinen suuri ryhmä olivat entisöidyt tai muuten hyvin säilyneet vanhukset. Kaikki siellä mukavasti ja sulassa sovussa keskenään. Juttua syntyi niin vanhasta 505 Familialesta, maahantuojan lehdistöautona olleesta RCZ R:stä, kuin Renault 5:stä ja sen suunnattomasta eteenpäin vievästä voimasta ja kaikesta mahdollisesta mitä nyt mihinkin autoon liittyi.

Reissu siis oli paitsi tutustumista ranskalaiseen autohistoriaan ja tuttujen ja tuntemattomien kanssa jutustelua, myös tuulilasikameran neitsytreissu ja niin sanotusti testiajo. Kameran asetukset vielä vähän hakevat itseään ja paljastui siinä samalla, että kameran sisällä jokin rätisee ja saa aikaan videolle rätisevän äänen. Sinänsä pieni ikävä nyanssi, vaikka eipä niillä äänillä niin merkitystä ole, kuva tuossa laitteessa on se tärkein. Äänissä kuitenkaan muuta kuulu kuin huonoa musiikkia tai moottorin murinaa. Joskus välillä navigaattori kehottaa kuljettajaa kääntymään ja kuljettaja ei tottele.


Tuossa yllä vielä näytettä millaista videota tuo Mini 0805 ottaa ja on sitten jokunen huonolla maulla valittu musiikkikappalekin päässyt joukkoon, niin voivat Teosto ja Gramex siitä kurittaa, kun on vielä ritinät ja rätinät kameran toimesta päälle laitettu. Ei tuo kuvan laatu tuolla Youtubessa oikein hyvältä näytä tai voi se johtua siitäkin, että videota leikellessä tuli pakattua sitä vähän turhan paljon.

Tällä nyt mennään ja testaillaan. Kameran myyjälle laitoin kyselyn ja näytteen noista rätinöistä, jotka tuossa pätkässä eivät ole edes pahat. Katsotaan mitä perästä kuuluu, en minä tuota kameraa vaihtamaan ala, mutta jos saisi vaikka vähän alennusta hinnasta, kun ei ihan priimakaan ole. Toisaalta mitä nyt odottaa voi 90 €:n kameralta.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä