maanantai 11. toukokuuta 2015





Kyllä osaakin olla renkaassa tautinen pito. Tämä tietysti oikein houkuttelee ajamaan urheilullisesti tai ainakin niin urheilullisesti kuin tuollaisella painavalla ja alitehoisella sedanilla voi ajaa. Tästä on sitten seurauksena renkaan nopeahko kuluminen, jota vielä tehostaa todella karkeat ja huonokuntoiset asfaltit.

Niin, minä en juuri sorateillä ajele, joten sora ei pääse autoani piiskaamaan eikä renkaita kuluttamaan, mutta karkea asfaltti sitäkin enemmän. Asfaltilla myös korostuvat renkaan hyvät ja huonot puolet. Karkealla asfaltilla rengas on äänekäs, tosin sileämmällä asfaltilla ei sitten kuulu yhtään mitään. Siinä kun rengas on tukeva, on se myös kova ja voin kuvitella että auton nivelet eivät helpolla pääse näiden renkaiden kanssa, kun luisto ei vaan löydy. Ei ainakaan lähellekään laillisilla nopeuksilla.

Ohjautuminen on todella tarkkaa, uraisella tiellä jopa vähän liiankin tarkkaa. Tämä auto ei talvirenkailla tarvitse minkäänlaista korjailua, vaan ohjautuu suoraan eteenpäin ja jos pyörät vain sinne osoittavat, vaikka kilometritolkulla. Näiden kesärenkaiden kanssa on toisin. Pikkaisen pitää olla ohjaamassa, muuten on halu kääntyä loivasti vasempaan. Tuota jo viime kesänä tutkittiin, että olisiko pyöränkulmissa vikaa, mutta ei löytynyt. Sitten minulle selvisi, että Suomessa teiden kallistus on väärin ja siksi autot saattavat ohjautua toiseen laitaan.

Jostain hyvin pienestä on tosiaan kyse, kun tuota ei talvirenkailla esiinny. Nehän ovat tietty paljon pehmeämmät kuin nämä kesärenkaat, joten kai se jotenkin vaikuttaa. Toisaalta talvirenkaat myös sortavat ja puskevat paljon enemmän, siinä kun näillä renkailla käännytään.

Toistaiseksi kokemukseni näistä Goodyearin tekeleistä rajoittuvat vain viileille keleille. Toki viime viikolla oli yhtenä päivänä jopa 19 astetta lämmintä, mutta silloin ei tullut ajettua kuin 10 km ja siitä ei paljon kokemuksia kerry. Kulumista lukuun ottamatta ei voi kuin kehua rengasta. Saa sitten nähdä miten ne muuttuvat kuin päästään lämpimämpiin keleihin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä