keskiviikko 31. toukokuuta 2017Vaihdoin jo pari kuukautta sitten, kun vielä oli pimeitä iltoja ja öitä, uuden xenon-polttimot vanhojen tilalle. OEM Osramit olikin jo varsin himmentyneet tai ainakin himmemmät, jos niitä vertaa uusiin Philips Xenon X-tremeVision gen2 D1S -polttimoihin. Valmistaja lupaa 150 % parempaa näkyvyyttä, mitä sitten se ikinä tarkoittaakaan. Vertailukohta on jokin "perus-xenon-polttimo", tiedä sitten mikä vain aivan teoreettinen sellainen.
Philips Xenon X-tremevision gen2 +150%
Tässä autossahan on "täydet" 35W:n D1S-xenonit, jotka toimivat 85 V jännitteellä, joten sikäli valoa olisi lupa tulla näistä. Verrattuna alkuperäiseen, värilämpötila on 300 K siniseen päin, tarjoten valkoisempaa 4800 K valoa. Valovirran luvataan olevan 3200 lm ±450 lm, joka on mielestäni varsin suuri toleranssi. Voinko siis saada tuurilla polttimot, jonka valovirta on "vain" 2750 lm tai sellaisen, jossa 3650 lm, vai mitä tuolla toleranssilla tarkoitetaan?

Oli niin tai näin, niin näillä näkee hyvin – todella hyvin – verrattuna vanhoihin Osrameihin. Kävin tiellä testaamassa miltä etäisyydeltä heijastimet näkyvät takaisin ja joko oli tosi hyviä heijastimia tai sitten valot kunnossa. Lyhyillä valoilla vielä reilun 350 m päästä heijastui takaisin ja pitkillä valoilla heijastava liikennemerkki loimotti takaisin 650 m päästä. Joskus itseasiassa häirinnyt liikennemerkit, kun niin hirveän hyvin heijastavat ja kun valoa on, niin sitä tulee myös paljon takaisin. Suorastaan niin paljon, että häikäisee.

Äkkiä ajatellen vaikuttaa aika lyhytikäisest nämä ovat, kuin kotitalouksien halogeenipolttimot, jos luvattu 2500 h kesto pitää paikkansa. Toisaalta vanhat olivat olleet autossa 1740 h ajossa ja siitä tuskin puoliakaan päällä, joten siihen nähden nämä tulevat olemaan ikuiset.

Lyhyet valot lumisella tien pinnalla
Nyt sitten odotellaan enimmäkseen syksyyn, ennen kuin oikeasti päästään näitä testaamaan käytännössä märässä ja pimeässä syyskelissä.
Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä