tiistai 2. toukokuuta 2017

Vasen vilkku alkoi antaa vikailmoitusta ja lopetti hyvin nopeasti sen jälkeen toimimasta. Se teki sen jo noin kuukausi sitten ensimmäisen kerran, mutta "korjaantui" itsestään kotimatkalla, niin ei tullut tehtyä sille mitään.

Nyt ei korjaantunut, joten piti ottaa "nurkka auki" eli vasen eturengas pois, sisälokasuojan etuosa pois ja vielä etupuskurin alla oleva pohjamuovi alas vasemmasta nurkasta. Vasta sen jälkeen pääsee käsiksi vilkun polttikoon ja johtojen kytkentöihin eli ei ranskalainen insinööri ole tuota etuvilkun polttimon vaihtoa ainakaan helpoksi tehnyt.

Ensin kuvittelin, että vika on polttimossa, mutta ei ollut. Sen jälkeen kävin kytkennästä liittokset läpi, puhdistin ne ja suojasin "WD-40" vastaavalla kosteutta poistavalla aineella. Luulin jo että auttoi, mutta sama ongelma tuli 150 km myöhemmin seuraavana päivänä, joten oli avattava nurkka uudelleen. Tällä kertaa purin koko sekventiaalivilkun johtosarjan tutkintaan, koska vilkku toimi ilman sitä johtosarjaa, mutta kun se kytki paikalleen, niin vilkku pysyi pimeänä. Avasin johtosarjasta viivereleen suojaukset pois, todetakseni niiden olleen lähinnä kosmeettisia ja relekortin olevan aikamoisen ryönän peitossa.

Kortti kuitenkin lähti toimimaan, kun puhdistin sen perusteellisesti, joten uutta ei nyt tähän hätään tarvita ja kasasin paketin takaisin, mutta tällä kertaa siten että sen pitäisi oikeasti olla pöly- ja vesitiivis. Aika näyttää, mutta nyt ainakin taas toimii.

Olen itseasiassa positiivisesti yllättynyt, että ratkaisuni ylipäätään toimii vielä 20 kuukauden jälkeen ja kaksi syksyä ja talvea nähneenä. Tämä kun oli lähtökohtaisesti sellainen protototeutus, paremman puutteessa tai sitä odotellessa. Annetaan odottelun jatkua, kun kerran tämä euron ratkaisukin toimii. Laitoin minä nyt pari tuollaista relekorttia tilaukseen varmuuden vuoksi, kun eivät euroa maksa per kappale ja kotiin toimitettuna. Jos vaikka joskus sattuisi tarvitsemaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa RSS-syöte Seuraa minua Twitterissä